Tradičně první zářijovou sobotu se konal další ročník Miletínského Scorelaufu, tentokrát již devátý. Oproti předchozím ročníkům došlo k několika organizačním změnám. Předně se závod stal, z pohledu pořádání, záležitostí čistě Prasklého řetězu (oddíl SK Miletín). Další významnou změnou bylo přemístění jak startu, tak zázemí závodu do autokempu Na  yhlídce, jelikož prostory koupaliště, na kterých se podepsal zub času, už na takovou akci nejsou vhodné. V průběhu klání bylo vidět, že účastníci jsou na tento ročník dobře připraveni a konfrontace s uvedenými změnami jim nečinila zásadnější problémy.
Co však zůstalo stejné jako minulý ročník je pěkné počasí. To se vydařilo a po celou dobu konání dělalo radost nejen účastníkům, za kterými se v terénu jen prášilo, ale i  pořadatelům, kterým odpadly komplikace jako: pohyb pláštěnkách, instalace deštníků, vymetání vody či zastřešení grilu.
V časovém intervalu od 8:00 do 10:00 hodin vyrazilo do terénu celkem 69 přihlášených párů v kategoriích cyklo, pěší a běžci. V krajině bylo letos rozmístěno celkem 75 bodů s tematikou „kameny“ Živá kontrola byla situována v rokli u Miletínských lázní a nabízela soutěžícím možnost získat pěknou dávku bodů jak při výkonnostní disciplíně „skok přes švihadlo“, tak při té vědomostní, kde si pro ně organizátor připravil nelehké otázky z oblasti mineralogie (např. poznávání nerostů nebo jejich řazení dle tvrdosti). Další disciplína „odhadování hmotnosti“ u tří různě velkých kamenů je teď kvízem i pro mě, jelikož tápu, zda ji zařadit mezi výkonnostní, nebo vědomostní.
Nicméně soutěžící se s disciplínami poprali celkem zdatně a při konečném součtu bylo znát, že se snažili ve všech ohledech. Zvolené téma umožnilo organizátorům umístit body opět na nová místa v krajině. Jednalo se nejen o různé skály, skalky, kamenolomy v přírodě, ale i kamenné stavby, zídky a monumenty v intravilánech obcí.
Na trati se taky při zdolávání ne zrovna sjízdného nebo průchodného terénu odehrála nejedna dramatická situace, soudě v cíli podle šrámů od ostružiní, šípků a kdovíjakého porostu, zanechaných na horních i dolních končetinách několika účastníků.
Celkovými vítězi a vítězi v kategorii muž/muž letošního ročníku se stal tým Etriatlon Team/Bakako (Radek Sušír a Martin Fikar) se startovním číslem 7, kterým se v šesti hodinovém intervalu podařilo vyhledat a nasbírat celkem 1057 bodů.
Byl jsem za hledáčkem fotoaparátu při dojezdu závodníků do cíle a takřka u všech to bylo takzvaně „s úsměvem na rtu“. Tyto i jiné záběry a samozřejmě kompletní výsledky jsou k
dispozici na stránkách www.scorelauf.cz.
Díky všem zúčastněným za jejich výkony a samozřejmě taky sponzorům, kteří nám umožňují udělat závod na určité úrovni: Královéhradeckému kraji, Městu Miletín dále firmám Uni Roll Czech s.r.o., IKDrinks, Cukrárna Erben, KAD spol. s r.o., Pivovarská zahrádka, S.A.M s.r.o., STRAKER s.r.o., KuBAJK.cz, Pells s.r.o. a Koloshop s.r.o.
Za rok v září zase na shledanou!

HTML galerie Zonerama
Miletínský Scorelauf 2022