Závod Miletínský scorelauf aneb Po silnici, přes pole, Podzvičinskem na kole, přivítal 3. září 2016 58 cyklistických a pěších dvojic.
Vyznavači tohoto typu závodu měli na výběr z 95 bodů rozesetých po celém Podzvičinsku, a to od Hořického chlumu po hřbet nad přehradou Les Království. Když třetí ročník byl ve znamení vyhlídek, čtvrtý smírčích a jiných křížů, tak ten letošní byl zaměřen na stromy, a to nejen památné a orientačně důležité, ale i jiné povšimnutí hodné.
Tento typ závodu, který účastníkům poskytuje dobrodružství a přiměřenou dávku adrenalinu, se těší stále větší oblibě, a to nejen ten miletínský. Trasa byla letos okořeněna prémiovými stanovišti, kde závodníci mohli po zodpovězení otázky získat nějaký ten bod navíc. Samozřejmě, že i letos na ně čekala živá kontrola, kde jsou většinou přímo bodové hody. Letos byl připraven skok do dálky atradiční minutový přeskok švihadla.

Stupně vítězů

Letos byla nejlepší skokankou slečna Tereza Karbanová, která byla schopna po zdolání poloviny trati naskákat krásných 153 přeskoků. Což v době, kdy přes švihadlo již neumí skákat každý školáček, je uctyhodný výkon. Letos na závodníky čekaly i znalostní úkoly. Prvním bylo složení puzzle naší vlasti a druhým vypsat co nejvíce balad ze sbírky Kytice.
Oba úkoly daly některým zatraceně zabrat. Ve skládání někteří zapomněli, že naše vlast je ukryta za prstencem pohraničních hvozdů. V baladách byl i jeden čistý papír, a na druhou stranu jsme se dozvěděli, že miletínský rodák K. J. Erben napsal i baladu Noční košile a Stuha. To by jeden nevěřil.

Dík pořadatelům

Centrum letošního ročníku, který opět připravili členové Prasklého řetězu a VoTo Zelená stopa, byl na místním koupališti, kde se konalo i slavnostní vyhodnocení. V kategorii pěších zvítězil tým Čtyřkolkatí – Michal a nejmladší účastník čtyřměsíční Toník Tomášek, v kategorii dospělý + dítě to byl tým Paulusáci – Zdeněk a Matyáš Paulusovi, v kategorii 99+ Mamka+ Taťka – Jana a Igor Vítovi. V kategorii muž + žena tým Káďa a Káďa – Jana a Martin Kadečkovi, v kategorii žena+žena – Bílé myši – Michaela Strejčková a Eva Kostyšynová a v kategorii muž+muž tým SusaKusa – Radek Sušír a Tomáš Kučera, která obhájila i putovní pohár pro nejlepší dvojici.

Závěr s koupáním

Akce byla ukončena diskotékou v pěkném prostředí miletínského koupaliště, kterému i ten víkend přálo sluníčko a dovolilo závodníkům, a nejen jim, ještě se jednou letos napřírodno smočit. Pořadatelé se na vás těší opět za rok první sobotu v září.
A závěrem? Když, poprvé vyhlídky, vloni kříže a letos stromy, tak co napříště? Tak teda bude to Podzvičinský Mišmaš. Již nyní jako traťový „ředitel“ vím, že to bude žůžo labůžo. Už se těšíme a přejeme všem fůru kilometrů naší vlastí

HTML galerie Zonerama
Miletínský Scorelauf 2016