V době od 2. do 5. října 2014 byl Prasklej řetěz na pobytu v Jizerských horách a to konkrétně v Beřichově na chatě Bedřichovka.

Chatu jsme obsadili tak, že již nezbyl nejev volný pokoj, ale ani volná postel. Počasí nám vyšlo opravdu na říjen krásné.

Ti co na prodloužený víkend přijeli již ve čtvrtek navečer se v pátek dopoledne pustili do první vyjížďky, kdy jejich hlavním cílem byl Ještěd. Za pátek najeli přes 80 km.

Večer se chata zaplnila do posledního místečka a tak mohla začít příprava na sobotní hlavní vyjížďku. Během přípravy jsme vše řádně i s Krakonošem probrali a tak jsme celkem v čas mohli jít do peřin. Poslední to uzavírali okolo 3 hodiny ranní.

V sobotu jsme se vypravili na Smrk. Původní plán, že se na Smrk vyjede z polské strany se mám málem nepovedl. Nehctěně jsme předčasně odbočili a dostali jsme se až k hraničním kamennů. Zde nás čekal trochu horší terén, takže se kola musela i chvíli vést. Ale někteří se pod vrchol opravdu dostali z polské strany. Někteří však i z české. A mezi těmi co se pod vrchol dostali z polské a české strany nebyl více jak 1 m. Pouze velikost hraničního kamene. V sobotu jsme najeli 66 km.

Nedělní dopoledne již bylo v rámci úklidu chalupy a jejího předání. Někteří po předání odejeli domů, někteří jeli ještě na nějakou tůru, někteří si dali ještě menší vyjížďku v okolí Bedřichova a jiní na tůru v Bedřichově s výstupem na rozhlednu Královka a k Prezidentské chatě.

HTML galerie Zonerama
Výprava do JIzerek