Osmý ročník Miletínského Scorelaufu, pořádaného spolky Prasklej řetěz a VOTO Zelená Stopa je minulostí. Závod pro celkem 66 přihlášených párů v kategoriích cyklo, pěší a běžci byl odstartován v Miletíně na koupališti v sobotu 4.9.2021 v 8:00 hodin a po celou dobu ho provázelo krásné sluneční počasí. Jak pro pořadatele, tak účastníky tím odpadl problém s řešením mokré varianty, která provázela některé předchozí ročníky.

V krajině bylo letos rozmístěno celkem 77 bodů se smíšenou tematikou minulých ročníků. Na lesních cestách se závodníci museli letos navíc potýkat s popadanými větvemi, stromy a zhoršeným povrchem po těžbě dřeva, která probíhala v důsledku vichřice. Na mnoha místech tak cesty připomínaly spíše tankodrom.

Živá kontrola byla situována na Zdobíně u koupaliště a nabízela možnost získat slušnou porci bodů. Soutěžilo se ve výkonnostních disciplínách (skok přes švihadlo, hod oštěpem a lezení po žebříku nad vodní hladinou) a vědomostní disciplína byla formou kvízu z oblasti filmu (poznávání postav a hlášky z filmů).

Celkovými vítězi a vítězi v kategorii muž/muž letošního ročníku se stal tým Le Tour De Rosé (Josef Goder a Martin Nývlt) se startovním číslem 53, kterým se v šesti hodinovém intervalu podařilo vyhledat a nasbírat celkem 1308. Kompletní výsledky jsou k dispozici v záložce výsledky 2021 na stránkách www.scorelauf.cz .

Poděkování všem účastníkům za vydané úsilí a samozřejmě taky organizátorům a sponzorům: Městu Miletín , Královehradeckému kraji, firmám Uni Roll Czech s.r.o., IKDrinks, Cukrárna Erben, KAD spol. s r.o., S.A.M s.r.o., Straker s.r.o., Pells s.r.o. a Koloshop s.r.o.

Příští, již 9. ročník odstartuje dne 3.9.2022. Přijeďte, budeme se těšit na další setkání!

HTML galerie Zonerama
Miletínský Scorelauf 2021